Fa'amau + Fa'amau Mekasini

O le faʻamatalaga o le lolomifefiloi o se afa atoatoa o "se tuʻufaʻatasiga seasea o tulaga taʻitasi e maua faʻatasi ai se faʻalavelave mataʻutia" . e talafeagai.
O le pito i tua, o le mea moni, o le faʻamaʻi o le coronavirus ma mea uma e oʻo mai ai. tapula'a. Talosia o le tulaga lea mo se taimi umi ma o na tamaoaiga o loʻo aʻafia pea i le siama e amata ona aʻe i luga o le toe faʻaleleia.
O le mea e amata ai ona fa'aalia uma nei mea o le itu sapalai, lea e fa'atatau i le toetoe lava o fale gaosi oloa uma, e aofia ai fa'amau. O fea e amata ai? Fa'ameamea mata'utia;avanoa ma tau o so'o se vasega o u'amea ma le tele o isi u'amea? Availability ma tau o uta pusa oloa i le lalolagi atoa? Avanoa tagata faigaluega? Austerity faiga fefa'ataua'iga?
O le malosi o le uamea i le lalolagi e matua le o ogatasi ma le siisii ​​o le manaoga. Vagana ai Saina, ina ua muamua lavea le Covid-19, o le malosi uamea atonu na tuai ona toe foi mai i luga ole laiga mai le tele o tapunia. o loʻo toso i tua ina ia tuleia le tau maualuga, e leai se masalosalo o loʻo i ai mafuaʻaga faʻavae mo le tuai. O le tapunia o se ogaumu faʻafefe e faigata, ma toe amataina e manaʻomia ai le tele o taimi ma taumafaiga.
O se mea e manaʻomia muamua mo le lava o le manaʻoga e faʻatumauina ai le gaosiga o le gaosiga o le 24/7. O le mea moni, o le gaosiga o le uʻamea o le lalolagi na faʻatupulaia i le 487 metric tone i le kuata muamua o le 2021, e tusa ma le 10% maualuga atu nai lo le taimi tutusa i le 2020, aʻo gaosiga. i le kuata muamua o le 2020 e toetoe lava a le suia mai le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai1 - o lea o loʻo i ai se faʻatupulaia moni o Gaosiga. .EU gaosiga na siitia 3.7% i lea tausaga ma lea tausaga, ae o Amerika i Matu na pa'ū sili atu nai lo le 5%. Ae ui i lea, o manaoga o le lalolagi o loʻo faʻaauau pea ona sili atu nai lo le sapalai, ma faʻatasi ai ma le faʻateleina o tau. e sili atu i le fa taimi le umi, ma o lea ua sili atu i tua atu o lena, pe afai e maua.
A'o fa'atupula'ia le gaosiga o le uamea, ua fa'atupula'ia le tau o mea mata'utia e o'o i le maualuga. .
O le tele o fale fa'apipi'i i le lalolagi e na'o le mumusu e ave ni fa'atonuga i so'o se tau, e o'o lava i tagata fa'atau tetele masani, aua e le mafai ona latou tausia uaea saogalemu. Sii mai taimi ta'ita'i gaosiga i Asia e masani lava 8 i le 10 masina i le tulaga o se poloaiga e. talia, e ui lava ua tatou faalogo i nisi o faataitaiga ua silia ma le tausaga.
O le isi itu o loʻo faʻateleina le lipotia o le le lava o le aufaigaluega gaosiga. I nisi o atunuʻu, o le iʻuga lea o faʻamaʻi ma/poʻo faʻatapulaʻaina o le coronavirus, ma e mautinoa lava e sili ona afaina Initia. , e pei o Taiuani, o fale gaosi oloa e le mafai ona faʻafaigaluegaina le lava tagata faigaluega, tomai poʻo isi mea, e faʻafetaui ai le faʻatupulaia o le manaʻoga. I le tautala e uiga ia Taiwan, soʻo se tasi e mulimuli i tala fou o le le lava o le semiconductor o le lalolagi o le a iloa o loʻo mafatia nei le atunuʻu i se lamala e leʻi tupu muamua e aʻafia ai le gaosiga atoa. vaega.
E lua ni taunuuga e le maalofia. E le mafai e le aufaipisinisi ma tufatufaina atu ona gafatia le tulaga maualuga o loʻo iai nei o le tau o le tau-pe afai latou te ola o se pisinisi-e tatau ona latou faʻatupuina le tele o tau o le tau. masani. Na maua talu ai nei e se tagata fa'atau oloa sili atu nai lo le 40 koneteina o sikulima - e sili atu ma le lua vaetolu na toe fa'atonuina ma e le mafai ona va'ai po'o afea e toe maua ai nisi fa'asoa.
O le mea moni, o loʻo i ai le pisinisi o uta a le lalolagi, lea na feagai ma le ogaoga o le le lava o pusa mo le ono masina. O le vave faʻaleleia o Saina mai le faʻamaʻi na mafua ai le faʻalavelave, lea na faʻateleina i le manaʻoga i le vaitau o le Kerisimasi. , aemaise lava i Amerika i Matu, faʻagesegese le toe faʻafoʻi atu o pusa i o latou tupuaga. E oʻo atu i le amataga o le 2021, ua faʻaluaina tau o felauaiga-i nisi tulaga e ono faʻafaina i le tausaga na muamua atu.
Seia oo i le aso 23 o Mati, o le 400m le umi o le vaʻa o loʻo nofo i luga o le Suez Canal mo aso e ono. E foliga mai e le umi tele lenei mea, ae e mafai ona oʻo atu i le iva masina mo le faʻalapotopotoga o uta uta o le lalolagi e toe faʻaleleia atoatoa. o le tele o auala, e ui lava e faʻagesegese le faʻasaoina o suauʻu, atonu e naʻo le fa atoa "taamilosaga" i le tausaga. O lea la o le ono aso faʻatuai, faʻatasi ai ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le uafu o loʻo faʻatasi ma ia, e le paleni ai mea uma. O vaʻa ma pusa ua sese nei.
I le amataga o lenei tausaga, sa i ai ni tetee faasaga i le kamupani va'a fa'atapula'a le gafatia e fa'atupu ai le tau o uta. o le a le fa'atonuina se'ia o'o i le 2023. O le avanoa o va'a e matua'i taua tele ona o nei laina o lo'o fa'ailoa mai o lo'o fa'agasolo atu ai va'a laiti i le gataifale i ala o le sami loloto, ma e iai le mafua'aga lelei - pe a le lava le Ever Given - ia mautinoa o lo'o inisiua au containers.
O le iʻuga, o loʻo faʻatupulaʻia le tau o uta ma faʻaalia faailoga o le sili atu i le maualuga o Fepuari. Ma le isi, o le mea e taua o le avanoa - ma e leai. seia oo ia Iuni.Na faatoa faalēaogāina le folauga ona e lē o iai le vaa.O container fou, e faaluaina le tau ona o u‘amea, ua uma ona tautua. o lena vaitau maualuga e le o mamao;Ua maua e le au fa'atau a Amerika le fa'aleleia o le tamaoaiga mai le fuafuaga toe fa'aleleia a Peresitene Biden;ma i le tele o le tamaoaiga, o tagata fa'atau e fa'aputu i tupe teu ma naunau e fa'aalu.
Na matou ta'ua ni a'afiaga fa'atonutonu? Ua fa'ae'e e le Peresetene Trump le tau o le US "Section 301" i luga o fa'amau ma isi oloa na fa'aulufale mai mai Saina. O le Peresetene fou o Joe Biden ua leva ona filifili e fa'amautu le tau e ui lava i le fa'ai'uga mulimuli a le WTO e soli tulafono tau fefa'ataua'iga a le lalolagi. O togafiti tau fefa'ataua'iga uma e fa'aseseina ai maketi-o le mea lena ua fuafua e fai, e ui lava e masani ona i ai i'uga e le'i fuafuaina.
Ia Tesema 2020, na amataina ai e le Komisi Europa faiga e tetee atu ai i le lafoaia o mea faapipii na faaulufale mai mai Saina. E le mafai e le mekasini ona faʻamaonia mea na maua e le komiti - o le "faʻaalia muamua" o ana faiga le tumau o le a lomia ia Iuni. o lo'o iloa lelei e le au fa'aulufale mai le maualuga o le tau o le 85% talu ai i luga o fa'amau ma e fefefe e tu'u mai ni oka mai fale gaosi Saina, e ono taunu'u pe a mavae Iulai, pe a fa'atulaga faiga le tumau e fa'atino. o le fefe ne'i fa'aleaogaina pe afai/pe a fa'atulafonoina faiga e fa'ate'aina.
Faatasi ai ma le au faʻaulufale mai a Amerika ua faʻaaogaina le malosi i isi nofoaga i Asia, lea e taua tele ai sapalai uʻamea, o tagata faʻaulufale mai Europa e matua utiuti lava filifiliga.
Ona tuʻu lea o se faʻatonuga i Europa.E le faigofie tele. E tusa ai ma lipoti, o loʻo faʻateleina le malosi o le gaosiga faʻapipiʻi Europa, e toetoe lava a leai ni mea faʻapipiʻi faʻaopoopo e maua. Puipuiga uʻamea, lea e faʻatulagaina ai tapulaa faʻaulufale mai o uaea ma pa, faʻatapulaʻaina foi le fetuutuunai i le puna. uaea mai fafo atu o le EU.Ua matou faalogo o taimi ta'imua mo fale gaosi fa'amau a Europa (faapea ua latou sauni e ave oka) e i le va o le 5 ma le 6 masina.
Aotele ni manatu se lua. Muamua, e tusa lava po o le a le tulaga faaletulafono o faiga e tetee atu ai i le lafoaia o mea e faasaga i tagata Saina, o le a le sili atu le leaga o le taimi.Afai o tau maualuga e tuʻuina atu e pei o le 2008, o aʻafiaga o le a matua aʻafia ai le faʻaogaina o pisinisi faʻapipiʻi Europa.O le isi manatu o le na o le mafaufau i le taua moni o faʻamau. le aufaipisinisi fa'atau e-fa'amata'u tatou te fai atu-e masani ona manatu faatauvaa ma manatu mama i latou.O mea fa'apipi'i e seasea maua le tasi le pasene o le tau o se oloa ua mae'a po o se fausaga. faia.O le mea moni mo soʻo se tagata faʻapipiʻi faʻapipiʻi i le taimi nei o le faʻaauauina o le sapalai e lofituina ai tau ma o le taliaina o tau maualuga e sili atu nai lo le taofia o le gaosiga.
O lea la, o le afa atoatoa?O le aufaasālalau e masani ona tuuaia i le faʻateleina o le faʻateleina.
Will na auai i le Fastener + Fixing Magazine i le 2007 ma sa ia fa'aaluina le 14 tausaga ua tuana'i e iloa ai vaega uma o le alamanuia fa'apipi'i - fa'atalanoaina tagata autu o alamanuia ma asiasi atu i kamupani ta'ita'i ma fa'aaliga i le lalolagi atoa.
E fa'afoeina e Uili ta'iala mo fa'asalalauga uma ma o ia o le leoleo o tulaga ta'uta'ua fa'atonu a le mekasini.


Taimi meli: Ian-19-2022