O lo'o toe ta'alo e le EU le la'au e tetee atu i le lafoa'i!E tatau faapefea ona tali atu le au fa'atau oloa fa'apipi'i?

I le aso 17 o Fepuari, 2022, na tuʻuina atu ai e le Komisi Europa se faʻaaliga mulimuli e faʻaalia ai o le faaiuga mulimuli e tuʻuina atu le lafoga o lafoga faʻaalu i luga o uʻamea faʻamau e afua mai i le People's Republic of China e 22.1% -86.5%, lea e ogatasi ma faʻaiʻuga na fofogaina ia Tesema tausaga talu ai..Faatasi ai ma i latou, o Jiangsu Yongyi e 22.1%, Ningbo Jinding 46.1%, Wenzhou Junhao 48.8%, isi kamupani tali 39.6%, ma isi kamupani le tali atu 86.5%.O lenei Tulafono e tatau ona faamamaluina i le aso e sosoo ai ma le faasilasilaga.

Na iloa e Jin Meizi e le o mea faʻapipiʻi uma o loʻo aʻafia i lenei mataupu e leʻi aofia ai nati uʻamea ma rivets.Fa'amolemole va'ai i le fa'ai'uga o lenei tusiga mo oloa fa'apitoa o lo'o aofia ai ma tulafono fa'ale-aganu'u.

Mo lenei tetee atu i le lafoaia, na faaalia ai e le au faatau oloa a Saina le tetee malosi ma le tetee malosi.

E tusa ai ma faʻamaumauga a le EU, i le 2020, na faʻaulufaleina mai e le EU le 643,308 tone o faʻamau mai le atunuu tele o Saina, ma le tau faʻaulufale mai o le 1,125,522,464 euros, ma avea ai ma puna sili o faʻaulufale mai i totonu o le EU.O le EU e fa'aeaina tiute maualuga e tetee atu i le lafoa'i i luga o lo'u atunuu, lea e mautinoa e i ai se aafiaga tele i atina'e i totonu o le atunuu e auina atu i fafo i le maketi a le EU.

E fa'afefea ona tali atu le au fa'atau oloa fa'amau i totonu o le atunu'u?

A silasila i le mataupu talu ai a le EU anti-dumping, ina ia mafai ai ona feagai ma le maualuga o tiute o le EU e tetee atu i le lafoaia, o nisi o kamupani auina atu i fafo na lamatia ma auina atu oloa faamau i atunuu lona tolu, e pei o Malaysia, Thailand ma isi atunuu, e ala i le aloese.O le atunuu na tupuga mai ai ua avea ma atunuu lona tolu.

E tusa ai ma faʻamatalaga o pisinisi a Europa, o le auala o loʻo taʻua i luga o le toe faʻatau atu e ala i se isi atunuu e le tusa ai ma le tulafono i le EU.O le taimi lava e maua ai e le EU aganu'u, o tagata fa'aulufale mai a le EU o le a noatia i sala tupe maualuga pe fa'afalepuipui.O le mea lea, o le to'atele o tagata fa'aulufale mai a le EU latou te le taliaina lenei faiga o le felauaiga e ala i atunu'u lona tolu, ona o le mata'ituina o le va'aiga a le EU.

O lea la, i le feagai ai ma le EU e tetee i le lafoaia o laau, o le a se manatu o le au faatau atu i fafo?O le a faapefea ona latou tali atu?

Na faatalanoaina e Jin Meizi nisi o tagata i le alamanuia.

Pule Zhou o Zhejiang Haiyan Zhengmao Standard Parts Co., Ltd. fai mai: O la matou kamupani e faapitoa i le gaosiga o fasteners eseese, aemaise sikulima masini ma sikulima tafatolu loka-loka.O le maketi a le EU e 35% o la tatou maketi i fafo.O le taimi lea, na matou auai i le EU anti-dumping tali, ma iu ai ina maua se lafoga sili atu ona lelei o le 39.6%.O le tele o tausaga o le poto masani i fefaʻatauaʻiga i fafo e taʻu mai ia i matou pe a feagai ma suʻesuʻega mai fafo e tetee atu i le lafoaia, e tatau i pisinisi auina atu i fafo ona gauai ma auai malosi i le tali atu i le faamasinoga.

O Zhou Qun, sui pule sili o Zhejiang Minmetals Huitong Import and Export Co., Ltd., na ia faailoa mai: O oloa auina atu i fafo a le matou kamupani o mea faʻapipiʻi lautele ma vaega e le masani ai, ma o maketi autu e aofia ai Amerika i Matu, Central ma Amerika i Saute ma le Iuni a Europa, lea e auina atu i fafo i le Iuni a Europa e itiiti ifo i le 10%.I le taimi o le suʻesuʻega muamua a le EU e tetee atu i le lafoaia, o le maketi a le matou kamupani i Europa na matua afaina ona o le le lelei o le tali atu i le faamasinoga.O le su'esu'ega o le anti-dumping i lenei taimi na sa'o lava ona e le'i maualuga le fa'asoa o le maketi ma matou le tali atu i le tagi.

Anti-dumping e mautinoa lava e i ai se aafiaga patino i loʻu atunuu mo taimi pupuu faʻatau oloa faʻatau, ae i le vaʻavaʻai i le tulaga tau alamanuia ma le tomai faʻapolofesa a le au faʻapipiʻi lautele a Saina, pe afai e tali atu le au faʻatau oloa i le tagi i se vaega, e galulue faʻatasi ma le Matagaluega. o Pisinisi ma alamanuia potu o pisinisi, ma feso'ota'i vavalalata O au fa'aulufale mai ma tufatufa fa'amau i la'asaga uma i totonu o le EU ua fa'amalosia malosi i latou e fa'apea o le a lelei le suiga o le EU e tetee atu i le lafoa'iina o fa'amau fa'atau atu i Saina.

Fai mai Mr. Ye o le Yuyao Yuxin Hardware Industry Co., Ltd.: O le matou kamupani e masani lava ona feagai ma faʻamau faʻalautele e pei o le faʻapipiʻiina o gecko, gecko toe faʻaleleia taavale, gecko faʻamalosi i totonu, gecko omo, ma gecko mamafa.I se tulaga lautele, oa tatou oloa e le auai i le lautele o lenei taimi., ae o faʻamatalaga faʻapitoa muamua o le faʻaogaina o le EU e leʻo manino tele, aua o nisi oloa e aofia ai foʻi fufulu ma faʻamau ma e le iloa pe manaʻomia ona faʻamama eseese (pe leai se vaega eseese).Na ou fesili i nisi o tagata Europa a le kamupani, ma latou fai mai e le taua tele le aafiaga.A uma, i le tulaga o vaega o oloa, matou te aofia ai i se vaega itiiti o oloa.

Na taʻua e le tagata o loʻo pulea se kamupani faʻatau oloa faʻapipiʻi i Jiaxing, talu ai o le tele o oloa a le kamupani o loʻo auina atu i fafo i le EU, o loʻo matou popole ai foi i lenei mea na tupu.Ae ui i lea, na matou maua i le lisi o isi kamupani galulue faʻatasi o loʻo lisiina i le faʻaopoopoga o le faʻasalalauga a le EU, faʻaopoopo i fale faʻapipiʻi, o loʻo i ai foi nisi kamupani fefaʻatauaʻiga.Kamupani e maualuga atu lafoga e mafai ona faʻaauau pea ona faʻatumauina maketi faʻatau atu a Europa e ala i le auina atu i fafo i luga o igoa o kamupani tali mai e maualalo lafoga lafoga, ma faʻaitiitia ai tupe gau.

O iinei, ua tuuina mai ai foi e Sister Jin ni fautuaga:

1. Fa'aiti'itia le fa'atauva'a ma fa'a'ese'ese le maketi.I aso ua tuanaʻi, o loʻu atunuʻu faʻatau oloa faʻatau atu na pulea e Europa ma le Iunaite Setete, ae ina ua maeʻa le faʻasaoina soo o laau i tausaga talu ai nei, na iloa ai e kamupani faʻapipiʻi i totonu o le atunuʻu o le "tuuina o fuamoa uma i le ato e tasi" e le o se gaioiga poto, ma amata. e su'esu'e Asia i Sautesasae, Initia, Rusia ma isi maketi o lo'o fa'atupula'ia, ma fa'aitiitia le aofa'i o fa'atau atu i Europa ma le Iunaite Setete.

I le taimi lava e tasi, o le tele o kamupani faʻapipiʻi o loʻo faʻamalosia nei le atinaʻeina o faʻatauga i totonu o le atunuʻu, o loʻo taumafai e faʻaitiitia le mamafa o oloa faʻatau atu i fafo e ala i le toso o maketi i totonu.E le'i leva ona fa'alauiloa e le atunu'u ni faiga fa'avae fou e fa'aosofia ai mana'oga i totonu o le atunu'u, lea o le a iai fo'i se aafiaga tele i le mana'omia o maketi.O le mea lea, e le mafai e pisinisi a le atunuʻu ona tuʻuina uma a latou 'oa i le maketi faʻavaomalo ma faʻalagolago tele i maketi a Europa ma Amerika.Mai le tulaga o iai nei, “i totonu ma fafo” atonu o se gaoioiga poto.

2. Faʻalauiloaina le laina o oloa i le ogatotonu i le maualuga ma faʻavavevave le faʻaleleia o le fausaga o fale gaosi oloa.Talu ai ona o le pisinisi faʻapipiʻi a Saina o se pisinisi e faʻateleina le aufaigaluega ma o le tau faʻaopoopo o oloa auina atu i fafo e maualalo, afai e le faʻaleleia mea faʻapitoa, atonu e tele atu fefaʻatauaiga i le lumanaʻi.O le mea lea, i le feagai ai ma le faʻatupuina o le malosi o tauvaga mai paaga faavaomalo, e taua tele mo pisinisi faʻapipiʻi Saina e faʻaauau pea ona atiaʻe ma le mausali, fetuunaiga faʻavae, faʻafouga tutoʻatasi, ma suiga o faʻataʻitaʻiga o le tuputupu aʻe o le tamaoaiga.O pisinisi faʻamau a Saina e tatau ona iloa le suiga mai le maualalo o le tau-faʻaopoopo i le maualuga o le tau-faʻaopoopo, mai vaega masani i vaega faʻapitoa faʻapitoa e le masani ai i se taimi vave e mafai ai, ma taumafai e faʻateleina le taulaʻi atu i mea faʻapipiʻi taʻavale, vaʻalele vaʻalele, faʻamalosi malosi faaniukilia. , ma isi Su'esu'ega ma atina'e ma le fa'alauiloaina o fa'amau fa'amaumau maualuga maualuga.O le ki lea i le faʻaleleia o le faʻatauvaʻa autu o pisinisi ma aloese mai le taofia o le "tau maualalo" ma le "lafoina".I le taimi nei, o le tele o atinaʻe faʻapipiʻi i totonu o le atunuʻu ua ulufale atu i pisinisi faʻapitoa ma ausia se manuia.

3. E tatau i atina'e ma fa'alapotopotoga fa'apisinisi ona galulue fa'atasi i luga o le sa'o ma fa'alava, saili malosi le lagolago fa'avae a le atunu'u, ma tetee fa'atasi i le puipuiga o fefa'ataua'iga faavaomalo.I se vaaiga mamao, o faiga faavae a le atunuu o le a mautinoa lava le aafia ai o le atinaʻeina o pisinisi uma, aemaise lava le tau faasaga i le puipuiga o fefaatauaiga faavaomalo, ae le o le lagolagoina malosi o le atunuu.I le taimi lava e tasi, o le atinaʻeina o pisinisi e tatau ona faʻalauteleina faʻatasi e faʻalapotopotoga faʻapisinisi ma atinaʻe.E matua taua tele le faʻamalosia o le galulue faʻatasi i le va o pisinisi, faʻamalosia le atinaʻeina ma le tuputupu aʻe o faʻalapotopotoga faʻapisinisi, ma fesoasoani i pisinisi e faʻasaga i faʻasalaga faʻavaomalo eseese.Ae ui i lea, o le puipuiga o fefaʻatauaʻiga faavaomalo e pei o le anti-dumping ma le anti-dumping e kamupani lava ia e masani lava ona faʻaumatia e vaivai ma leai se malosi.I le taimi nei, "fesoasoani faʻavae" ma "fesoasoani fesoasoani" o loʻo i ai pea se ala umi, ma e tele galuega e manaʻomia ona suʻesuʻeina ma faʻatoʻilaloina taʻitoʻatasi, e pei o faiga faʻavae o le puipuiga o meatotino tau le atamai, tulaga masani o alamanuia ma tulaga faʻapipiʻi, ma suʻesuʻega tekinolosi masani. ma tulaga tau atinae., faamasinoga faapisinisi, ma isi.

4. Fausia ni maketi se tele e faʻalautele ai le "liʻo o uo".Mai le vaaiga o le lautele o le avanoa, e tatau i pisinisi ona gauai atu i maketi i totonu o le atunuu ma fafo, faataatia se faavae mo le faalauteleina i fafo e faavae i luga o manaoga i totonu o le atunuu mo oloa maualuga ma auaunaga, ma suesue malosi i maketi faava o malo i lalo o le leo o le sailia o le alualu i luma. a o tumau pea le mautu.I le isi itu, e fautuaina e atinaʻe le faʻaogaina o maketi faavaomalo o fefaʻatauaʻiga i fafo, suia le tulaga e naʻo le faʻapipiʻiina e pisinisi i totonu o se maketi i fafo, ma faʻatautaia le tele o maketi i fafo e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atunuʻu i fefaʻatauaiga i fafo.

5. Fa'aleleia mea fa'apitoa fa'apitoa ma tulaga lelei o oloa o oloa ma auaunaga.Mai le va'aiga o le vateatea, e tatau i atina'e ona fa'avavevave le suiga ma le fa'aleleia, fa'aopoopo atili ni filifiliga fou, ae le na'o oloa maualalo i aso ua tuana'i, tatala atili fanua fou, ma fa'ato'a ma fa'atupu ni fa'amanuiaga fou i tauvaga fefa'ataua'iga faavaomalo.Afai o se atinaʻe ua faʻatautaia tekinolosi autu i vaega autu, lea o le a fesoasoani i le fausiaina o le faʻatauvaʻa autu o oloa, o le a sili atu ona faigofie le malamalama i le tau o oloa, ona mafai ai lea ona latou tali lelei i le siʻitia o tau i luga o oloa i Europa ma le Iunaite Setete ma isi atunuu.E tatau i pisinisi ona faʻateleina tupe teufaafaigaluega i tekinolosi, faʻaleleia le faʻatauvaʻa oloa, ma maua mai nisi faʻatonuga e ala i le faʻaleleia o oloa.

6. O le fegalegaleai o aumea e faamalosia ai le mautinoa.Na faailoa mai e nisi o asosi o pisinisi, o lo o i ai i le taimi nei le mamafa tele o pisinisi fa'apipi'i, ma ua fa'ae'e e Europa ma le Iunaite Setete le maualuga o tau i kamupani Saina, ae aua le popole, o lo'o i ai pea le lelei o tau fa'amau i totonu o le atunu'u.O lona uiga, o tupulaga e fasioti le tasi i le isi, ma e tatau i tupulaga ona lotogatasi le tasi i le isi ina ia mautinoa le lelei.O se auala sili atu lea e feagai ai ma taua tau fefaʻatauaʻiga.

7. O kamupani fa'amau uma e tatau ona fa'amalosia feso'ota'iga ma fa'alapotopotoga fa'apisinisi.Maua vave fa'amatalaga lapata'iga o le "lua fa'amaonia le tasi" i se taimi talafeagai, ma fai se galuega lelei i le puipuia o lamatiaga i le maketi fa'atau atu.

8. Fa'amalosia fefa'ataua'iga fa'ava-o-malo ma feso'ota'iga.Galulue faʻatasi ma tagata faʻaulufale mai fafo, tagata faʻaoga i lalo ma tagata faʻatau e faʻaitiitia le mamafa o le puipuiga o fefaʻatauaiga.E le gata i lea, faʻaaoga le taimi e faʻaleleia ai oloa ma alamanuia, faasolosolo malie mai le faʻatusatusaga lelei i tulaga faʻatauvaʻa, ma faʻaaoga le auina atu i fafo o masini gaosi oloa ma isi pisinisi e faʻaulu ai oloa a le kamupani. i le taimi nei.

O oloa o lo'o a'afia i lenei mea fa'ato'a lafoa'i e aofia ai: fa'amau fa'amau (sei vagana ua u'amea), fa'aigoa: fa'alava fafie (sei vagana ai fa'asolo fa'asolo), fa'avili fa'apipi'i, isi fa'asili ulu ma fa'amau (pe i ai pe leai ni nati po'o ni fafie, ae. e le aofia ai Osiu ma fa'amau mo le fa'amauina o mea fau ala ala nofoaafi) ma tamea.

Aofia ai tulafono o le Tiute: CNP 7318 21 00 31, 7318 21 0039, 7318 21 00 95) ma EX7318 22 00 (Taric Codes 7318 22 00 31, 7318 22 00 39, 70309 82 ma le 73018 82).

 


Taimi meli: Mati-09-2022